סיפור לשון הרע מהעבודה לבת

האם לספר לבת שלי (16) על היחסים עם העובדות בעבודה שלי. (יחסים מעורערים) זה לשון הרע? כמו כן האם מותר לדבר עם חברה טובה על המצב בעבודה שלי זה גם לשון הרע . החברה מכירה את הפנים של העובדות אך ממש לא בקשר איתן.

תשובה:

שלום רב.

אם ביתך אינה מכירה את האנשים שעליה את מספרת לה את הלשון הרע אין איסור לספר לה (כמבואר בחפץ חיים חלק ב' סימן ט' במ"ח אות ל"ד). אך לחברתך שמכירה בפנים את האנשים שעליהם את מספרת לה אסור, אלא אם כן כוונתך לפרוק בפניה את שעובר עלייך ובצירוף התנאים שמחשיבים את הסיפור הזה לסיפור לתועלת כמו שפורט כאן.