שמן פשתן בפסח

האם שמן פשתן זה קטניות והאם זה כשר לפסח

תשובה:

שבוע טוב.

זרעוני הפשתן דינם כמו קטניות, ונוהגים שלא להשתמש בשמן המופק מהם.

השמנים המותרים בשימוש למי שאינו אוכל קטניות הם: שמן זית, שמן אגוזים, שמן קוקוס ושמן דקלים.

פסח כשר ושמח

מקורות:

בתרומת הדשן סי' קנ"ג ובשו"ת מהרי"ל סי' כ"ה ובנשמת אדם שאלה ל"ב נקטו שזרעוני הפשתן נחשבים כקטניות אף שגוף הפשתן אינו קטנית, ולענין השימוש בשמן המופק מקטניות ראה כאן (תחת הכותרת 'שמן קטניות') את הדעות בזה ושלמעשה נוהגים שלא להשתמש בשמן קטניות כלל.