תוספי מזון בפסח

בס"ד

שלום כבוד הרב!
יש לי קרוהון (מחלת מעיים). אני לא מטפלת בזה ברפואה קונבנציונאלית, אלא ברפואה טבעית. לקחתי תוספי מזון שעזרו לי פלאים. הפסקתי תקופה לקחת והמצב הקודם חזר. אני חייבת עכשיו להתחיל להתמיד מאי פעם. השאלה שלי היא- האם מותר יהיה לי לקחת את תוספי המזון בפסח- אין עליהם הכשר לפסח. רשימת תוספי המזון שאני לוקחת הם:

סיליציאה למערכת העיכול (מכיל מינרל בלבד)

קו-ביוטיק (סוג של פרוביוטיקה)

תמצית שורש רודיולה(מכיל אבקת ותמצית רודיולה, בטא קורטן ו-וויטמין C בלבד)

כורכום קומפלקס (מכיל כורכום ותה ירוק בלבד)

וויטמין D- (מכיל ויטמין D, גליצרין, חומצת שומן צמחית, ויטמין E וממתיק טבעי)

 מהתוספים הללו אין רכיב שהוא ממש ״חמץ״.

תשובה:

שלום רב.

אין בעיה בכל התוספי מזון האלו, וניתן להשתמש בהם אף לכתחילה בפסח.

הרב יוסף זריצקי.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום רב
    אני לוקחת תוספי תזונה שעליי ליטול מבחינה בריאותית.
    תוספי התזונה מכילים צמחים שונים ואלכוהול.
    טעמם מר ואני שותה אותם בכל ימות השנה כשהם מהולים במיץ ענבים.האם יהיה מותר ליטול אותם בפסח?
    נ.ב:
    אם זה משנה, אציין מהם תמציות הצמחים שיש בתוספי התזונה:
    שיח אברהם, מורן,פאוניה,קורידליס,אנג'ליקה סינית, אלכוהול.
    אשמח מאד לתשובה מהירה.תודה רבה ופסח כשר ושמח.

  2. אלכוהול עשוי להיות חמץ גמור, במקרים בים הוא מופק מחיטה. אם אין כשרות יעודית לפסח אין להשתמש בחג. אם יש צורך חיוני ברציפות [בדרך כלל לא] יש לבקש מהרופא תחליף כשר לפסח. בריאות איתנה.