אם צריך להשתכר דווקא מיין

האם המצווה ש'חייב איניש לבסומי בפוריא' היא דווקא באמצעות יין, או שאפשר להשתכר מכל המשקאות המשכרים.

תשובה:

פורים שמח.

לכתחילה יש לשתות יין דווקא, וניתן גם לשתות יין ולהוסיף משקאות אחרים כדי להוסיף בשכרות. אך אדם הקשה לו לשתות יין, יכול לקיים המצווה גם בשאר משקאות.

מקורות:

ראה כאן בסוף המאמר שהובאו המקורות לכך, ובשו"ת שבט הלוי חלק י' סי' ק"ז כתב שיש עניין דווקא ביין כנאמר 'יין ישמח לבב אנוש'.