חיקוי רבנים בפורים

שלום וברכה לכבוד הרב. האם מותר לחקות את הרבנים בפורים?

תשובה:

שלום רב ופורים שמח

נהגו בכל הישיבות כבר שנים רבות למנות רב של פורים שיחכה את הרבנים, ויש מהפוסקים שמחו על כך וכתבו שיש למחות במנהג זה, אך יש שהצדיקוהו, וכל זה בתנאי שאין כוונת המחכה לזלזל ולצחוק על הרבנים.

מקורות:

ראה בשו"ת אז נדברו חלק ט' סי' מ"טובשו"ת קנין תורה חלק ב' סי' קכה שמחו על מנהג זה, ובשו"ת אבני ישפה חלק א' סי' קל"ה הביא בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל שמותר לעשות כך כשהמטרה היא לכבד את הרבנים. ולפי המסורת מנהג זה התחיל בישיבת וואלזין אצל ר' חיים מוולזין שהתחיל במנהג זה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. ואם הכוונה להצחיק מעצם החיקוי עצמו אבל לא חס ושלום לזלזל ברב ועוד שהשומעים שצחקו מעצם החיקוי יודעים שהמחקה מעריך את הרב

  2. למעשה זה גורם לזילות בכבוד הרב. שאלה למחשבה: על הקדוש ברוך גם מותר לצחוק כדי לשמח את השומעים?! חז"ל אמרו "מורא רבך כמורא שמים"!

  3. לא צריך מקור זה ברור מאליו, אלא שזה רק למפרע שלא צריך לבקש סליחה [אלא אם כן נעשה דבר החורג מהמקובל] לא כדי להתיר את הפעולה חלילה.