הטעם שאין מברכים על קריאת פרשת זכור

שלום רב
שבת זכור יש בה מצווה דאורייתא. נשאלתי למה חכמינו
לא קבעו או לא גזרו לברך ברכה מיוחדת על אותה מצווה.
תודה רבה לכם על כל התשובות ושתיחיו ימים טובים
וארוכים.
פורים שמח.
כל טוב.

תשובה:

שלום רב ופורים שמח.

הטעם שאין מברכים ברכה מיוחדת על קריאת פרשת זכור לסוברים שקריאתה היא מדאורייתא, מפני שאין מברכים על פורענות כיון שה' יתברך חס על בריותיו, ואף שמצווה היא למחות את עמלק אך כשם שאמרו חז"ל שאין אומרים שירה בזמן שמעשה ידיו של הקדוש ברוך הוא טבעו בים ביציאת מצרים.

מקורות:

שו"ת מהר"ם שיק או"ח סי' של"ו על פי דברי הרשב"א בשו"ת או"ח סי' של"ו. ויתכן באופן אחר שהברכה על קריאת התורה היא גם ברכה על מצוות הזכירה.