שימוש במעשר כספים עבור הידור מצווה

לאדם יש רצועות כשרות, אך רוצה להחליפם בשביל להדר במצווה שיהיו חדשות ונאות, כידוע בהידור מצווה יש דעות שאפשר ממעשרות כספים. האם גם במקרה זה מותר?

תשובה:

שלום רב.

עד שליש אינו יכול להשתמש במעשר, ומעבר לכך יכול להשתמש בהם, ויש מחמירים בזה יותר ובפרט במקום שיש עניים מצויים.

מקורות:

ראה כאן בסעיף ז' ובהערות, ולענין תפילין ראה בשו"ת בצל החכמה ח"ד סי' קס"ד בשם הערך שי שיכול להוסיף מעבר לשליש כדי להחליפם למהודרות יותר, וכן כתב בהליכות שלמה ח"ב פי"א דבר הלכה אות ב' בשם הגרש"ז והגר"ח מברלין. ועי' עוד בספר באורח צדקה פי"א סעיף ה' ובהערות בשם הגר"נ קרליץ שליט"א שבמקום שיש עניים אין להשתמש בזה לצורך הידור מצווה, ורק כשאין עניים מצויים יכול להשתמש במעות אלו ע"ש.