חיוב להפריש מעשר מכסף שהתקבל בחתונה

האם צריך להפריש מעשרות
והאם זוג צריך להפריש מעשרות מהחתונה שלהם

תשובה:

אדם שמרוויח יותר מאשר הוא צריך לפרנסתו בריווח חייב להפריש מעשר. ואם יכול להפריש חומש בריווח חייב גם בחומש, כיון שיש היום הרבה עניים הזקוקים לצדקה. אדם שאינו מרוויח בריווח, או שעדיין אין לו דירה משלו, אבל גם אינו עני והוא מסוגל להפריש מעשר אם יצמצם בהוצאות, יש לו מצווה להפריש מעשר לצדקה והיא סגולה לעשירות.

מהכסף שהתקבל בחתונה יש להפריש מעשר. מהמתנות לא נהוג להפריש מעשר.

מקורות:

לעניין חיוב הפרשת מעשר עיין בספר אהבת חסד חלק ב סוף פרק יט.

לעניין מעשר כספים ממתנות עיין עלון המשפט גליון 29 עמוד ב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בהתחלה הרב כתב שאם אין לו דירה משלו אין חיוב לתת מעשר אלא מצווה. אח"ז כ' שיש לתת מעשר מהכסף שהתקבל בחתונה. משמע שחייב. והרי אפשר שבד"כ אין לו דירה משלו. א"כ זו רק מצווה ולא חיוב.