השתתפות אבל בחתונת קרוב משפחתו

אני בעזרת ה' יתברך מתחתן בקרוב ב"ה. העניין הוא שמרת סבתי שתחייה נמצאת בשנה על אימה (סבתא רבה) האם היא יכולה לבוא לחתונה. לציין שבמידה והיא לא תבוא זה יגרום לצער ח"ו
שהשם יברך את כל עמו ישראל ואת כבוד הרבנים שליט"א

תשובה:

שלום רב ומזל טוב.

מותר לקרובי החתן או הכלה שנמצאים בשנת אבל להשתתף בחתונה אם העדרם יפגע בשמחה. אך אין להם להשתתף בריקודים עצמם, ואם אפשר לא יאכלו בסעודה יחד עם כולם. ונוהגים שהאבל משמש את הסועדים ואחר כך אוכל עמהם.

הרבה הצלחה.

מקורות:

שולחן ערוך סי' שצ"א ס"ג ברמ"א ובשערי תשובה שם, ובמהרשד"ם יו"ד סי' ר"ב ובשו"ת מלמד להועיל יו"ד סי' קמ"ג. וראה בדברי סופרים פרק מא סעיף מא-מה מה שהביא בדין זה.