טבילת כלים בימי הקורונה – צרפת

שאלה:

שלום וברכה
עם המצב הנוכחי בקורונה כולם פה תקועים בבתיהם וגם בחג הפסח הבעל׳׳ט.
הרבה לא עברו אף פעם פסח בבתיהם והם צריכים לקנות כלים לחג אלא שפה כל המקוואות של הכלים סגורים ואין איפה לטבול הכלים מה מייעצים להם לעשות?
בברכה

תשובה:

שלום וברכה יש אפשרות לטבול כלים בים, אם זה אפשרי מבחינתכם, אינני יודע באיזו עיר אתם… אם לא, אולי יש אגמים שבהם רבו מי הגשמים על הזוחלים, אבל זה יש לשאול את רבני המקום ספציפית על כל אגם ונהר מה מעמדו. אפשרות נוספת בשעת הדחק להקנות את הכלים לגוי שיהיו שייכים לו לגמרי, ולשאול אותם ממנו לימי הפסח. כשהכל ירגע ניתן יהיה לקנותם ממנו ולהטבילם. רק לראות שהגוי מבין שמדובר בקנייה רצינית ולא בהערמה בעלמא. בשורות טובות ישועות ונחמות.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מועיל להפקיר בפני שלושה, אנחנו באופו אישי גם מטעמי נוחות משתמשים רק בחד פעמי, מלבד הסירים… יש חד פעמי יפה לחג ופשוט יותר לחול המועד והכל מצויין ולא צריך לרחוץ…