כשרות פרטית באולם שבו הכשרות היא רבנות

שאלה:

שלום וברכה, מחר בערב יש לנו אירוע באולם שבו הכשרות היא הרבנות הראשית. החתן שהוא ממשפחה חרדית, דאג שכל האוכל יהיה גלאט וגם הביא משגיח כשרות באופן פרטי שיהיה נוכח במטבח מהבוקר וישגיח על הכל. השאלה שלי, האם באמת ניתן לסמוך על זה ? בהנחה שאכן המשגיח יהיה שם כל היום וישגיח על כל הנעשה כמו שצריך, האם אין בעיה עם הכלים ? האם יש בעיה לאכול בכלים שערך קודם אכלו בהם בהשגחת רבנות ? האם ישנן בעיות נוספות ? תודה רבה מראש! שילה

תשובה:

שלום וברכה

אם אפשר לסמוך אינני יודע לומר כיון שאינני מכיר את המשגיח ומטעם מי הוא עובד… לגבי הכלים, מה שנוגע לכלי אכילה יש להקל כי זה כבר כלי שני או שלישי… לגבי סירים והרי מדובר אני מניח שהם בני יומם, זו כבר בעיה, ולכן הייתי מורה לו לבשל בכלים אחרים ולא של המקום.