מכירת טריפות לגוי

שאלה:

שלום. פתחי תשובה (בשו"ע חלק יורה דעה סימן ק) מביא מעשה בשוחט אחד שבעת שחיטת אווזים חתך בטעות רגל מאווז חי ורגל זה נתערב עם רגלים של אווזים שחוטים וכל התערובת נאסרה. אז השאלה היא ככך: האם מותר למכור את התערובת הנ"ל לגוי או לתת לכלבים או שצריך להשליך אותה לבית הכסא? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

נבלות וטריפות אין כל בעיה למכור לגוי, זה לא איסור הנאה אלא רק איסור אכילה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. שמעתי פעם משוחט בדרך מליצה מה הפירוש "טוב שבקצבים שותפו של עמלק"? השוחט הטוב עושה שותפות עם עמלק'ניק שיקח את כל הנבלות וטרפות כך שההפסד שלו זה רק ההפרש בין נבילה לשחוטה ויקל מעליו לפסול בהמות שלא יצאו הכי טוב