עבודה בחנות של גוי שמוכרת טריפות

שאלה:

האם מותר לעבוד בסופר של נוכרים ולסדר שם מדפים במאכלות אסורות האם יש הבדל בין איסורי אכילה בנבילה וטריפה לבין איסורי הנאה כבב"ח וחמץ? (בחמץ יש לדון גם מצד עבודה בחוה"מ)

תשובה:

שלום וברכה

אין איסור לכאורה, אני לא רואה שסידור המדף נחשב הנאה מעצם המוצר וגם אינו נחשב לפני עיור במידה ויהיה יהודי שחלילה יקנה שם, זה משהו מאוד עקיף ולא הכרחי. השאלה שיש לדון כאן היא מצד חילול ה' שיהודי עם כיפה נמצא שם ואפשר לחשוב שהוא אוכל או שהוא שותף וכדומה, אף שמעיקר הדין יש להקל בזה לכאורה. כמובן לעבוד בקצבייה של גוי שמוכרת טריפה אי אפשר בכל מקרה כי אם יהודי בא לקנות מגישים לו בידים, כאן מדובר על סידור מדפים.