בשר כשר ובשר חלק יחד בתנור

שאלה:

בשר חלק ובשר כשר ברשתות אחד על גבי השני באותו תנור באותה עת מה יהיה דין הבשר חלק לכשיצא מהתנור

תשובה:

שלום וברכה

אם ממש נאפו שניהם יחדד גלויים בתנור לא הייתי מגדיר את השבר החלק כמהודר… ברור שיש להכניס אותם לתנור בנפרד. אמנם חשש של בליעות וכדומה, בזה כבר יש להקל כיון שמדובר ללא רוטב, ראה בענין זה בשו"ע יו"ד סי' קח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. צודק כבודו וטעות שלי הפרגיתתלשם העניין במרינדה של שמן עם תבלינים ועל הסטייק מוזרק תוך כדי סגירתו על הגריל טרם הכנסתו שמן האם גם אז יהיה נכון לומר יבש ללא רוטב שהרי נכנסו בעת ובעונה אחת לתנור הסטייק רגיל בכשרות רגילה והפרגית לדוגמא בדצ יורה דעה אפשר יהיה לאכול את הפרגית כשומר על בדצ בלבד ??