כשרות כיריים שאינני יודע מה עשו בהן

שאלה:

שלום וברכה. אני נמצא בבית בחו"ל שיש בו מחבת טפלון שלא השתמשו בו ודאי ב24 שעות אחרונות, אך איני יודע כלל מה עשו בו. בבית יש כיריים חשמליים כך שהשתמשו בו בהם, ולא בגז. אני כרגע רוצה להכין בו חביתות ולאכול עם גבינה, מה אפשר לעשות.

תשובה:

שלום וברכה

אין להשתמש במחבת שהרי אתה לא יודע אם היא כשרה ואם היא בשרית או חלבית, ודאי אסור להשתמש גם אם בדיעבד זה לא יאסור את המאכל בגלל שאינו בן יומו, יש איסור דרבנן. בכיריים אפשר להשתמש גם אם הן טרפים, בתנאי שמנקים אותם שלא יהיה משה8ו בעין, ומקפידים שהסיר או המחבת שתניח עליהן יהיה יבש בתחתיתו, מגע יבש אינו מעביר בליעות.

נסיעה טובה.