שאלה:
בהמשך לתשובה שנתקבלה מהרב בקישור הבא: http://din.org.il/2020/02/26/%d7%9b%d7%a9%d7%a8%d7%95%d7%aa-%d7%a4%d7%a8%d7%98%d7%99%d7%aa-%d7%91%d7%90%d7%95%d7%9c%d7%9d-%d7%a9%d7%91%d7%95-%d7%94%d7%9b%d7%a9%d7%a8%d7%95%d7%aa-%d7%94%d7%99%d7%90-%d7%a8%d7%91%d7%a0%d7%95%d7%aa/ 1. ראשית, תודה רבה. 2. במקרה שאכן הבישול היה בכלי האולם, האם יש מקום להקל או שאין לאכול במקום זה (כמובן, למי שמקפיד לא לאכול רבנות) ? 3. האם בכלי האוכל אין בעיה כאשר יש דברים חריפים ? תודה רבה !
תשובה:
שלום וברכה
1. יש כאן צירוף נוסף שאולי יש להם כמה סטים של סירים ולא בהכרח שהסיר היה בן יומו, והרי הלכה היא שסתם כלים אינם בני יומם.
2. זה יש הרבה צירופים להקל.
מה שהכי חשוב מי המשגיח? האם הוא יודע את המלאכה? מה הסטנדרטים שלו? בלי לברר את זה היטב ולשוחח איתו במקום, אני אישית לא הייתי אוכל.
ברכה והצלחה