כשרות אגם שיש בו מים שאובים וזוחלים למקווה

שאלה:

יש מקום כינוס המים בדומה לאגם. המים לשם מגיעים דרך הסתימה שמפרידה בין האגם לנהר, שמדי פעם מעלים את הסתימה והמים זורמים לאגם. ולפעמים שואבים מים ע״י משאבה לאגם מנהר. וגם כמובן יורדים לשם גשמים.
האם האגם הזה כשר לטבילת כלים? תודה

תשובה:

שלום וברכה באגם כזה בעיה גדולה לטבול, כיון שלא ברור כל הזמן האם רבים הנוטפים על הזוחלים. יש לכם את הים הגדול חופים בלי סוף באיזור אודסה, עדיף לטבול שם. אני מבין שהתוכניות לגבי הגעה לארץ מן הסתם נדחות קצת לרגל המצב… בורא עולם יבשרנו בשורות טובות ישועות ונחמות, ותזכו לבוא במהרה יחד עם משיח צדקנו.