שאלות בדיני פסולי עדות מדרבנן

שלום
שאלה פסולי עדות
1.עבר עבירה שאין עמה מלקות האם נפסל מדאורייתא או מדרבנן? והאם צריך הכרזה?
2.האם בכל עבירה מדרבנן נפסל לעדות מדרבנן?
תודה.

תשובה:

1. נפסל מדרבנן. באיסור דרבנן צריך הכרזה ובלאו דאורייתא שאין בו מלקות נחלקו הפוסקים אם צריך הכרזה.
2. הרמ"א מביא דעה שרק עבירות שיש בהם חימוד ממון, ויש חולקים. עבירה שאין מכין עליה מכת מרדות אין נפסלים לעדות.

מקורות:

1. רמ"א חו"מ סי' לד סעיף ב ושו"ע שם סעיף ג. לעניין הכרזה עיין שם סעיף כג ובפתחי תשובה סק"ו ובס"ק לא בסוגריים.
2. רמ"א שם סעיף ג בשם רבינו ירוחם. סתימת השו"ע משמע שאין צריך חימוד ממון ועיין בפירוש תפארת יעקב שם סק"ג שהאריך שאין הטור חולק על רבינו ירוחם.