יציאה לדרך לפני תפילת שחרית לצורך הגעה למקום העבודה

אסור להתעסק בצרכיו קודם התפילה. אדם שעובד בעיר מסוימת וחושש שיאחר לעבודה,ורוצה לנסוע למקום עבודתו ואח"כ להתפלל שם במניין לכתחילה אסור שהרי ניכר שנוסע למקום עבודתו ואילולא היה עובד שם לא היה נוסע אלא יתפלל ביחידות.

השאלה: הרי כל זה נאמר בצרכי חול אבל בצרכי מצווה מותר לעסוק קודם התפילה כגון כיבוד הורים,חינוך ילדים וכו'. האם מותר במצב כזה לקבל על עצמך דבר מצווה באותה עיר ואז יהיה רשאי לנסוע להתפלל שם?

תשובה:

שלום רב.

אדם הנצרך לצאת לפני התפילה כדי להגיע לזמן יכול להקל ולצאת לפני תפילת שחרית, אך לאחר שיאמר את הברכות, כמובן שאם נוסע לצורך עשיית צרכי מצווה יש להקל יותר כמבואר בפוסקים.

כל זה בתנאי שיש לו מקום להתפלל בציבור במקום שמגיע אליו.

מקורות:

בשו"ע סי' פ"ט ס"ג מביא הרמ"א שיש מתירים לאחר אמירת הברכות ויש להחמיר, אך אם יש לאדם צורך מיוחד וכן לצרכי עבודה כתבו הפוסקים שניתן להקל בזה ר' במ"ב סי' צ' ס"ק נ"ג ובערוך השולחן סי' צ' סעיף כ', וכן הביא בספר תפילה כהלכתה פ"ז הערה נ"ח, ובשערי תשובה שם סק"י כתב שלצורכי מצווה מותר.