כיוון העמדת המיטות

שמעתי שצריך להעמיד את המיטה של חדר שינה בכיון מסוים
אשמח לדעת איזה ואם זה לא פרקטי מה עושים

תודה
דור

תשובה:

שלום רב.

אכן ישנם בהלכה דינים לאיזה כיוון יש להעמיד את המיטות בחדר השינה, אך מכיוון שיש בזה כמה דיעות וכל כיוון שיעמיד המיטות תהיה טובה לאחת השיטות – אין צריך להקפיד על זה.

שתהיה שנה טובה וכתיבה וחתימה טובה.

מקורות:

בגמרא בברכות דף ה,ב מבואר שצריך להניח המיטות מצפון לדרום, וכך פסק השולחן ערוך בסי' ר"מ סעיף י"ז. אך הפוסקים הביאו שלדעת הזוהר והמקובלים יש להניחה ממזרח למערב, וגם נחלקו אם מדובר על ראשה ומרגלותיה או על רוחבה, ומשום כך אין קפידא בדבר ודעביד כמר עביד. וראה בדברי הערוך השולחן סי' ג' סעיף י"ג שכתב שדין זה נפל בבירא בגלל ריבוי השיטות בו.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום מי רושם והמקובלים יש להניחה ממזרח למערב, וגם נחלקו אם מדובר על ראשה ומרגלותיה או על רוחבה,
    ולדעת זה מדובר עם על תשמיש בלבד או כללי