להתקשר לרשויות נגד המרעישים לאחר 11 בלילה

שלום רב
רציתי לשאול אני גר בשכונה חילונית כאשר מדי פעם נערכים ערבי זמר בבתים פרטיים ממש בקול רם שלא ניתן להירדם. כידוע לי שהחוק מתיר רק עד 11 בלילה. שאלתי האם כאשר
הם ממשיכים מעבר לכך מותר להודיע למוקד העירוני או לפיקוח כאשר זה יכול להגיע במתן קנס לאותם בתים.

תשובה:

מותר להתקשר למשטרה. אינני יודע כיצד העירייה מטפלת במקרים אלו, אבל אני מניח שאין קנסות אלא לאחר התראות ולא סביר שיגיע לכדי כך.

מקורות:

לדעת הסוברים שאומרים 'דינא דמלכותא דינא' בדבר שהוא לטובת בני המדינה (עיין רמ"א חו"מ סי' שסט סוף סעיף יא, ש"ך סי' עג ס"ק לט ושו"ת חתם סופר חו"מ סי' מד), פשוט שאסור להרעיש לאחר השעה הקבועה בחוק ואף הקנסות הן כדין. גם לדעת הש"ך, מכל מקום בענין כזה רשאים בני העיר להתקין תקנות למען הסדר בעיר, אלא שלצורך הקנסות יש צורך בהסכמת אדם חשוב (עיין שו"ע חו"מ סי' רלא סעיף כח) ויש לעיין כיצד שייך לקיים בזמנינו תנאי זה.