חיוב נשים בפסוקי דזמרה והעדפת תפילת שחרית או מנחה

שלום כבוד הרב !
אני רוצה לדעת האם נשים צריכות להגיד פסוקי דזמרה (בתפילה)
והאם אני יכולה להתפלל מנחה במקום שחרית ,מה עדיף שחרית או מנחה ?
תודה …

תשובה:

שלום רב.

נחלקו הפוסקים אם נשים חייבות בפסוקי דזמרה או לא, ובנות אשכנז אם יש להם זמן צריכות לאומרם, אך בנות ספרד אינם צריכות לאומרם.

ואם יש לה פנאי רק לתפילה אחת ביום עדיף שתתפלל תפילת שחרית, ותקבל על עצמה עול מלכות שמים קודם באמירת קריאת שמע, ואחר כך תאמר 'אמת ויציב' כדי לסמוך גאולה לתפילה.

מקורות:

במ"ב סי' ע' סק"ב הביא שלדעת רע"א חייבות בפסוד"ז, ולדעת הגר"ז פטורות, וכדעת הגר"ז כתב בערוך השולחן ע,א וכן פסק להלכה ביחווה דעת ג,ג ודעתו שגם את הברכות 'ברוך שאמר' ו'ישתבח' לא יברכו ואם רוצות להחמיר על עצמם יברכום בלא שם ומלכות. אך משמעות דברי המשנה ברורה שעיקר הדין שחייבות, וכן כתבו להלכה בספר הליכות בת ישראל ב,ז ואשי ישראל ז,י.

לענין העדפת תפילת שחרית, עי' במ"ב סי' ק"ו סק"ד וכך כתב היחווה דעת חלק ג' סי' ז'.