היתר עיסקא למשכנתא מהבנק

קניתי דירה בסכום 750,000, לקחתי משכנתא מהבנק בסכום 425,000 מבנק פאג"י בבני ברק אין לנו נכסים נוספים מלבד הדירה הזאת, כלי בית, בגדים, תכשיטים ורהיטים.
האם היתר עיסקא שהבנק חתום עליו מועיל לנו או לא? (עפ"י דעת שו"ע הרב)

תשובה:

אם אתה מבין את המשמעות של היתר עיסקא (שהבנק כאילו נותן לך את הכסף כדי להשקיע עבורו) הרי זה מועיל. ועדיף אם היית מחתים את מנהל הסניף שההלוואה היא לפי תנאי ההיתר עיסקא של הבנק.

מקורות:

במקרה זה אין בעיה מצד שאין לו עסקים נוספים כיון שהדירה הנרכשת באמצעות המשכנתא יכולה להתייקר. כמו כן, דמי השכירות של הדירה הם גם רווחים.

לעניין הבנת משמעות ההיתר עיסקא עיין ספר ברית יהודה פרק מ סעיף ז.