ריבית בהפקדת הכסף למלווה בקופת חסכון

שלום.
הוריי הלוו לי סכום של עשרות אלפי שקלים. הסיכום היה איתם שאני אחזיר להם כל חודש כמה מאות. כך שתוך מס' שנים אני אחזיר את כל הכסף.
כמו"כ, סוכם שאת הכסף אני אסגור בתכנית חיסכון ( על שמי או על שמם , עדיין לא נקבע ). וכך לאחר מס' שנים ייאסף כל הכסף.

משום חשש ריבית, התניתי עם הוריי בע"פ שמן הרגע שאני מכניס את הכסף לחיסכון, הוא כבר לא שלי אלא שלהם. כלומר, אני רק שליח שלהם לשמור את הכסף בתכנית חיסכון ( כדי שלא ייצא שהם הלוו לי סכום א' וקבלו קצת יותר… ).

שאלותיי:
א. האם מספיק התנייה בע"פ. או שהיה צריך לעשות קניין בנושא.
ב. באם צריך קניין סודר, האם אפשר לתקן עכשיו. ( עדיין לא חתמתי על הוראת קבע להוריי. אעשה את זה בשבוע הבא ).
ג. האם היה צריך לחתום על שטר היתר עסקא.

תודה מראש

תשובה:

שלום רב.

עליך לעשות את תכנית החסכון על שם הוריך, ובכך ייחשב שאכן שילמת להם ברגע שהכסף נכנס לחשבונם, ובכך אין איסור ריבית אף שכפסם יצבור ריבית במשך הזמן. אך אם תכנית החסכון תהיה על שמך, תצטרך כל פעם ופעם לפני ההפקדה לתוכנית החסכון לזכות להם את הכסף על ידי אחר ואחר כך להפקידו בתכנית החסכון. בכל מקרה אין לעשות את הטרחה וההפקדה בתכנית החסכון וכו' כתנאי בסיסי בהלוואה כדי שהטרחה עצמה לא תחשב ריבית.