נתינת אוכל למי שאינו מברך

אני עובדת במקום שיש בו גם עובדים שאינם שומרים תו"מ. פעם בכמה חודשים אני מקבלת מהחברה שאני עובדת דרכה כמה חבילות עוגיות. וקורה מדי פעם שמבקשים ממני לקחת מהעוגיות.
רציתי לשאול – האם מותר לי להסכים למי שאני יודעת שלא יברך? האם אני צריכה לומר להם לברך? האם אני צריכה להתנות את קבלת העוגיות בברכה?
תודה רבה.

תשובה:

שלום רב.

באופן עקרוני אסור ליתן מאכל למי שידוע בו שלא יברך ואוכל את האוכל הזה בפני הנותן לו. אך ישנם כמה מקרים בהם התירו הפוסקים ליתן מאכל גם למי שיודעים בו שלא יברך, כגון: אם יש חשש שמי שלא יקבל יבוא לשנאת הדת, לצורך קירוב רחוקים, אם ימנע בעקבות כך מלאכול אוכל בלי הכשר כלל.

ואם ניתן לומר להם לברך (אף אם לא יברכו) או לברך בקול ולומר להם לצאת בברכה, אפשר ליתן להם מהעוגיות בכל מקרה.

מקורות:

ר' כאן באריכות.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אדם שאינו שומר תורה ומצוות, שאינו נוטל ידיים, ונמצא כל הזמן במצב שהוא עם ידיים טמאות, עדיף לבקש שיברך אע"פ שהוא עם ידיים טמאות, כי לבקש שיטול ידיים זה כבר בקשה מוגזמת מבחינתי.