שינה בחדר שיש בו סידורים

שלום,
אם יש לי בעבודה חדר במרתף שהוא חדר רגיל רק שיש בו סידורים ואנחנו העובדים מתפללים שם כל יום מנחה. האם מותר לי לישון שם? כי הרי אין שם ספרי תורה וזה גם לא בית מדרש.

תשובה:

שלום וברכה

מותר לך לישון שם.

(יש לציין שאין להסתובב ערום ליד ספרים קדושים).

מקורות

אף שיש איסור לישון בבית כנסת ובבית מדרש וכפי שמבואר בשו"ע סימן קנ"א [חוץ מתלמידי חכמים שלומדים שם בקביעות שמותר להם לישון שם כדי שלא יתבטלו מלימודם], מכל מקום במקרה שלך מותר מאחר והחדר הזה אינו חשוב בית כנסת ולא בית מדרש.