נחיתת בן ארץ ישראל באירופה ביום טוב שני

האם יש מי שבירר איזה נמל התעופה בארצות אירופה- הם מחוץ לתחום ישוב יהודי- שיהא אפשרות לבן ארץ ישראל לנחות שם ביום טוב שני של גלויות?

תשובה:

שלום רב.

איננו יודעים נתונים מדוייקים על שאלה זו, אך שמענו שר' יעקב פוזן (מבית דינו של ר' ניסים קרליץ שליט"א) אמר שבנמל התעופה הית'רו בלונדון, מותר לבן ארץ ישראל לנחות.

ויש לציין שבמקרה דחק ניתן בכל מקרה לבן ארץ ישראל לנחות בחו"ל ביום טוב שני בכל מקום (כדעת הגרש"ז אוירבאך זצ"ל, וכן כתב היו"ט שני כהלכתו פרק ג' הערה כ"ט בשם הרב וואזנר שליט"א).

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש לי טיסה לקייב ביום טוב שני שנוחתת ב5:10 כאשר צאת הכוכבים יהי' קרוב לשעה 7. ההסעה למקום הגיעי יוצא בשש בערך. האם מותר לנחות שם בחג שני ולצאת לדרך לייעד (מקום ללא מנין תושבים יהודיים) כאשר ההגעה לייעד היא לאחר 4 שעות. תודה רבה.