התחילו לומר קדיש לאחר קריאת שלישי בחוה"מ פסח

איך ההלכה כשבעל הקורא פותח באמירת קדיש בטעות לאחר שלשה קרואים, קודם העלייה הרביעית של חוה"מ. האם הוא צריך להפסיק, או שמא יגמור את הקדיש?
יישר כוחכם!

תשובה:

אם כבר אמר בעגלא ובזמן קריב אין להפסיק באמצע הקדיש, ויש לומר פעם שניה קדיש אחר קריאת רביעי.

מקורות:

ראה שו"ת אגרות משה או"ח ח"א סי' ע אות יג, ובסי' קא.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכאורה לפי דברי האג"מ שם צריך לחלק בין חוה"מ פסח שאז הדין כאמור. לבין חוה"מ סוכות שכבר קראו את כל הקריאה הרלוונטית ואז הדין שלא יאמר קדיש שוב, כדומה למה שפסק השו"ע בסימן רפב סעיף ו שאם סיים בעל הקורא את הפרשה בעלית שישי ואמר קדיש, אין צריך לאמר קדיש שוב לאחר שביעי