לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

אמירת קדיש ללא "ויצמח" במנין ספרדי

שאלה:

 שאלתי : בימים אלה אני אומר קדיש יתום לע"נ קרובת משפחה שאין מי שיאמר עליה קדיש. אני מתפלל אשכנז ולכן איני אומר את המילים "ויצמח פורקניה" וכו' המנין שבו אני מתפלל הוא לפי נוסח ספרד אמר לי רב שהיות ואני אומר קדיש בנוסח אשכנזי במנין ספרדי המשמעות שאין כל ערך לקדיש היתום שאני אומר שאלתי רבנים ועיינתי בספרי הלכה ולא מצאתי מקור כל שהוא לטענה הנ"ל מבקש את התייחסותכם לנושא תודה מראש

תשובה:

כמובן שהמשפט שאמר אותו רב הוא קצת קיצוני, למה שלא יהיה שום ערך… הנקודה היא אחרת, האם אכן מותר לך כך לנהוג או שאתה צריך לומר קדיש כמנהג המקום, ובענין זה ברור שאם יש שם מנהג קבוע יש לומר כפי מנהגם, שהרי אתה שליח הציבור, אבל אם זה שטיבלאך שיש בו מנינים רבים ומגוונים ואין הקפדה גדולה, בדרך כלל, גם אם מקפידים שהנוסח בו החזן עצמו מתפלל יהיה מסויים, לגבי קדיש שאחד מהקהל אומר לא נהגו להקפיד, הכלל, הכל כמנהג המקום, ואין כל בעיה שתגיד כמנהגם.

ערב טוב.