לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

אמירת קדיש על אדם זר – המשך

שאלה:

ראשית תודה על תשובתכם( בנושא אמירת קדיש על אדם זר שאינו בן משפחה) , וברצוני לשאול ( בהתייחס למה שצויין בתשובה לעניין זמן )האם מותר להגיד קדיש על אותו אדם שנפטר לפניי שנים רבות?

תשובה:

שלום וברכה

ביום הפטירה שלו חשוב מאוד לומר עליו קדיש, בזמנים אחרים לא נהגו, אבל אם אתה נמצא במנין שאין שם אבלים כלל, ואין מי שיאמר קדיש אחר עלינו [לאשכנזים, שיר של יום לספרדים] או אחר פיטום הקטורת שאלו קדישים שמנוסח התפילה, ראוי לומר.

שבת שלום.