קדיש למישהו אחר כשההורים עדיין בחיים

שאלה:

שלום כבוד הרב, יש אשה מבוגרת שביקשה ממני להגיד קדיש עבור הוריה ביארצייט שלהם, כי למשפחה אין מישהו אחר. אני נוהג כאשכנזים ושני הוריי ב"ה בין החיים יבלחטו"א, לכן אני חושב שלא נהוג שאגיד קדיש יתום. אני משער שהוריי אף עלולים להקפיד עלי מצד עין הרע. במקום זאת, התכוונתי להשתדל להיות ש"ץ לפחות לתפילה אחת אותו יום, כך שהקדיש או קדישים של הש"ץ יעלו גם עבור הנפטר. נדמה לי שזו הייתה הכוונה המקורית בקדיש לתועלת הנפטר. האם זה נכון? האם נהוג או נכון יותר לעשות משהו אחר? תודה.

תשובה:

שלום וברכה

נכון הדבר שתפילה לפני העמוד חשובה מאוד, אבל יש ערך מוסף לקדיש הנאמר לעילוי נשמתם, לכן העצה הפשוטה היא פשוט לבקש ממישהו שאין לו הורים שיאמר קדיש עבורם…

בהצלחה