קדיש על ידי יתום קטן

שאלה:

שלום. נפטר אב משפחה שיש לו בן. הבן בן 12 אומר עליו קדיש כל השנה. מה הדין של האחים? האם צריכים לומר? הורים שלהם בחיים. נוהגים כספרדים. תודה

תשובה:

שלום וברכה

יתום קטן אומר קדיש ואין חיוב לאחים של הנפטר לומר קדיש גם הם.

בשורות טובות ישועות ונחמות.

מקורות:

פני ברוך סי' לד סעי' כב וראה שם הערה לט בהרחבה על אמירת קדיש ע"י קטן, ושכמעט כל ענין קדיש יתום נתקן עבור הקטנים, כיון שהגדולים יכולים לשמש כש"ץ ואינם צריכים תקנה זו.