לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

קדיש על אדם שאינו קרוב משפחה

שאלה:

שלום וברכה , האם מותר להגיד קדיש על אדם זר ( שאינו קרוב משפחה ) שאין לו מי שיגיד עליו קדיש?

תשובה:

שלום וברכה

בודאי מצוה רבה היא לגמול חסד עם אדם גלמוד כזה שאין מי שיאמר עליו קדיש, יבקשו או אפילו ישכרו בכסף, אדם שאין לו שני הורים, והוא יאמר קדיש על אותו נפטר בשלוש תפילות היום למשך כל השנה. כיון שלא הבנים אומרים קדיש, ניתן לומר קדיש זה גם בחודש ה12 ולא צריך להפסיק אחרי 11 חודש [ההפסקה היא משום כיבוד אב שלא להחזיקו כרשע הנצרך לכפרת 12 חודש].

שבת שלום ומבורך.