מלון עם דלתות חשמליות

ב"ה
שלום וברכה
אני מצוי במלון שהדלת שלו בימי חול מתבצעת באמצעות כרטיס מגנטי והפתיחה מלווה בהדלקת אור מיוחד בדלתת ברור לי שאין לי אפשרות להשתמש בכרטיס זה בשבת. אמרו לי הגויים מעובדי המקום שהם מכירים את הבעיה והם מסכימים לפתוח עבורי את הדלת בשבת אם אעמוד לאורך זמן מחוץ המלון. השאלות שלי הן האם בכלל מותר לי לסגור דלת כזו בשבת כאשר אני יוצא לתפילה? אולי אני סוגר איזה מעגל חשמלי שלדעת חזו"א הווה איסור דאורייתא
כמו כן האם אין כאן בעיה של רמיזה לגוי שהיא אסורה בשבת
אני זקוק לתשובה היום

תשובה:

אני לא יכול  לומר בוודאות, אבל מתוך התיאור לא נשמע שיש סגירת מעגל חשמלי בסגירת הדלת, ומן הסתם מדובר על מערכת אלקטרומגנטית שאין בה סגירת מעגל חשמלי.

אין בעיה שגוי יפתח לך את הדלת בשבת, מפני שמדובר בפסיק רישא על-ידי עכו"ם. דעת המשנה ברורה להקל בכך, וכמובן שאפשר לסמוך על שיטתו.

שבת שלום ורב ברכה.