הכנת אוכל על-ידי מי שלא נטלה את ידיה

שאילה דחופה. קרוב משפחתי שהוא גרוש מתארח אצלי השבת. בתו המאומצת בת האחת עשרה אוהבת מאד להכין סלט ירקות לסעודה, לחתוך ירקות ולתבל. אני חוששת שהיא לא נוטלת נטילת ידיים של שחרית כראוי, אם בכלל, ולכן אנני יודעת מה דינו של הסלט. אנני יכולה להעיר לה או לאביה בגלל רגישות מצבם המשפחתי. אודה לשאילה דחופה, ואם יש צורך בהבהרות נוספות.

תשובה:

אין שום בעיה שהיא תכין סלט, ואת לא צריכה לדאוג לעניין של נטילת ידים.

אמנם ייתכן שהיא לא נטלה את ידיה עם כל הדקדוקים, אבל מעיקר הדין אין צורך בנטילת ידים שחרית בכלי, וכל אחת הרי רוחצת את ידיה תחת הברז לצורך כלשהו, ואפשר לסמוך על זה במצב של דחק.

רב ברכה ושבת שלום.