סדר הנחת תפילין של רש"י ור"ת כשמניחים ביחד

שאלה:

שלום
מי שמניח תפילין רש"י ור"ת יחד האם כשקושר את רש"י ור"ת איזה קושרים הראשון על הבשר
כלומר האם רש"י ועליו ר"ת
בשורות טובות ובברכת התורה עליכם.

תשובה:

ראשית יש להניח את התפילין של רש"י, כיון שמברכים עליהם, ומיד בלא הפסק מניחים תפילין ר"ת.

אופן הנחתם תפילין של רש"י יותר פנימה לצד הכתף, ותפילין של ר"ת אחריהם יותר לצד כף היד, והרצועות של ר"ת למטה, ומעליהם של רש"י.

מקורות:

משנה ברורה (לד, ה) בשם האריז"ל ובאר היטב, ובן איש חי פרשת וירא אות כא

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אין מחלוקת אם מניחים ש"י של רש"י או ר"ת יותר למעלה לכיוון הכתף? המשנ"ב והבאר היטב מביא האריז"ל שציתית אחר הט"ז, שסובר שר"ת יותר למעלה. וגם הבן איש חי אומר כהט"ז.