החלפת שם ביהדות

שלום שמי מורן אני בת 16 החלפתי את השם מדין למורן מפני שנודע לי שהשם דין הינו שם גרוע ושאני חייבת לשנות מייד.שיניתי כבר את השם והתייעצתי עם הרב שבעיר הולדתי אבל רציתי לשמוע דעה נוספת על השם ובנוסף רציתי לשאול מה צריך לעשות כדי לשנות את השם איזה טקס . תודה מורן .

תשובה:

שלום למורן. בעז"ה תחיי חיים טובים ארוכים וצנועים אמן.

טוב מאוד עשית שהחלפת את השם דין. הוא לא טוב.

השם 'מורן' הוא בשפה הארמית. המשמעות שלו היא טובה: זהו כמו מגדל או מבנה יפה וגבוה העשוי באמצע הגינה, לנוי וליופי. (כמבואר בראשונים למסכת בבא בתרא דף יג).

את בהחלט יכולה להשתמש בשם הזה.

בשביל לעשות שינוי השם, את צריכה ללכת לבית כנסת, מקום שיש עשרה מתפללים, ביום שיש קריאת התורה, ואז יעלה מישהו לתורה לכבודך, זה יכול להיות רב, או אח, או הגבאי, ויעשה לך "מי שבירך", שבו יאמר את השם הישן, ואח"כ יכריז שהחלפת את השם ואת נקראת מעכשיו "מורן בת (שם אמא שלך)".

הקריאה בתורה היא לא העיקר לבדו, אלא העיקר הוא שתאמרי לכל מי שקוראת לך דין, שאת כבר לא "דין" אלא רק "מורן", ותעמדי על זה.

אם את זקוקה עדיין לעוד הדרכה בענין הזה, אפשר לפנות אלי גם בטלפון: 02-5712424, או 052-7653444 (אם אני עונה).

אליהו בר שלום

דיין ומו"צ שכ' רמת שלמה בעיה"ק ירושת"ו

ראש בית ההוראה משפטי החיים בת ים

מח"ס משפט הכתובה

הצטרף לדיון

תגובה 1