הימור בבתי קזינו

האם מותר להמר בבתי קזינו ולישון שם ימים ולילות וליטעון שזו העבודה שלו ומשם להתפרנס כיביכול כיוון שהעסק לא מרוויח, הוא אוכל רק כשר ומתפלל שלש תפילות שם
תודה על תשובה מהירה

תשובה:

שלום רב,

לספרדי אסור לשחק בהימורים אפילו לא באקראי. לאשכנזי, מעיקר הדין מותר באקראי, אבל להתפרנס מכך אסור.
בנוסף לאיסור על פי ההלכה, מצד המוסר יש להתרחק מכך לגמרי. המשחקים האלו סוחפים עד כדי איבוד שליטה עצמית ומביאים הרבה אנשים לגנוב, לשדוד ואף לרצוח ר"ל.

מקורות:

שו"ע חו"מ סי' שע וסי' לז סעיף טז וסמ"ע סק"מ.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מדין גזל מותר לשחק היות ומדובר בגוי, וגם עוסק בישובו של עולם. ולכן לא נפסל לעדות. אבל איסור אחר יש בזה שעוסק בדברים בטליםוכדברי השו"ע חו"מ סימן שע סעיף ג: "יש מי שאומר שהמשחק בקוביא עם העובד כוכבים אין בו משום גזל, אבל יש בו איסור עוסק בדברים בטלים, שאין ראוי לאדם שיעסוק כל ימיו אלא בדברי חכמה ויישובו של עולם". מבואר שיש להתרחק מהימורים ודומיהם.
    בהצלחה.