כיוון המיטה מצפון לדרום?

אני בונה בית. בחדר השינה המיטה היא מצפון לדרום, אבל כשהראש בדרום והרגליים בצפון. האם זה בסדר? כי ראיתי במשנה ברורה שצריך הפוך.
אם לא, מה האפשרויות שיש לסידור המיטה?
בברכה

תשובה:

מאחר ויש בזה מחלוקת בין הפוסקים, דעביד כמר עביד ודעביד כמר עביד.

מקורות:

ראה מה שכתב בערוך השולחן (סימן ג סעיף יג) "ואנחנו אין נזהרים בזה ואנו תופסים כהטור לדינא ועוד דיש מחלוקת בין הגדולים אם בין צפון לדרום הכונה ראשה ומרגלותיה או רוחב המטה ולפ"ז נפל הך דינא בבירא"