אם יש לאברך זכויות בכספי התמיכה שמשרד החינוך מעביר לכולל

המילגה שאברך מקבל מהכולל מטעם המדינה, למי היא משולמת ע"פ ההלכה לאברך או לכולל וזכותו של בעל הכולל להחליט בזה. נפק"מ אם המדינה שילמה את המילגה והאברך לא מגיע לו וכן אם בעל הכולל רוצה להוריד חלק מהסכום של האברך עקב היעדרו בחלק מהשעות האם האברך יכול לטעון לראש כולל אם אתה רוצה אתה יכול להוריד אותי מהרישום אבל לא לקחת ממני את השייך לי.

תשובה:

שלום רב,

הכסף הוא של הכולל, והנהלת הכולל יכולה לפעול עם הכסף כפי הבנתה. גובה התמיכה של משרד החינוך בכולל תלוי במספר האברכים הלומדים בו, אבל אין לאברכים זכות קניינית בכסף.

מקורות:

מכתב של מנהל אגף בכיר (מוסדות תורניים) במשרד החינוך מר עמוס צייאדה.