ירושה לבת אם לא קבלה נדוניה

אנחנו זוג נשוי שהתחתן לאחרונה ולא קיבלנו נדוניה מהורי הכלה.
לאחרונה עולה נושא הירושה במשפחה ונאמר לנו שנשים אינן זכאיות לירושה.
האם אשתי זכאית לירושה אם לא קיבלה נדוניה?

תשובה:

שלום רב,

אם חמיך היה חי בזמן הנישואין, ודאי שאין תביעה של נדוניא. אם אשתך היתה יתומה מאב בשעת הנישואין, ולא דרשה נדוניא לפני הנישואין, תלוי אם האחים הבטיחו לה מזונות לאחר הנישואין עדיין יכולה לתבוע נדוניא, ואם האחים לא הבטיחו לה ולא נתנו מזונות, אין לה שוב זכות לנדוניא, כיון שלא דרשה בזמן הנישואין. אם דרשה נדוניא ולא קיבלה יכולה לתבוע עכשיו.

שיעור נדוניא הוא 10% מהעיזבון.

מקורות:

שו"ע אבן העזר סי' קיג סעיף א וסעיף ז. בזמנינו כל הנשים מתחתנות כשהן בוגרות ועיין בפתחי תשובה שם ס"ק יג לעניין אם האב נפטר לאחר שהבת בגרה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. חמי חי ובעזרת השם יחיה עוד שנים ארוכות, האם אשתי זכאית לדרוש נדוניא לאחר החתונה? מה גובה הנדוניא?
    באם לא קיבלה עד למימוש הירושה האם זכאית היא לחלק מן הירושה היות ולא קיבלה נדוניא?

  2. אין חמיך היה חי אינו חייב לתת נדוניא וגם לא חייב לתת ירושה במקום זאת. אלא אם יתרצה לעשות צוואה לחלק בין כל ילדיו שווה בשווה תקבל גם אשתך חלק מהירושה, אבל לא ניתן לתבוע ממנו לעשות כן.