הורדות תוכנות וסרטים מהאינטרנט לשימוש אישי

האם מותר להוריד תוכנה או סרט מהאינטרנט למטרות לימוד ושימוש אישי ולא למטרות מסחריות? וכן אם מדובר ביוצרים מחו"ל אפשר להניח שמדובר ביוצרים גויים או שיש לחשוש שיש ביניהם יהודים?
אשמח לקבל תשובה לשתי השאלות.

תשובה:

שלום רב,

לפי החוק אסור להוריד תוכנה, אבל סרט ייתכן שמותר. החוק אינו מבדיל בין יהודים לגויים וכן דעת הגרי"ש אלישיב שליט"א.

מקורות:

לעניין החוק בסרטים עיין כאן. לעניין דעת הגרי"ש אלישיב שליט"א בגויים וכן שאין היתר של ייאוש בתוכנה שהופצה באינטרנט עיין בספר משנת זכויות היוצר עמוד קטו והלאה.