שימוש בכלים בשריים וחלביים יחד לצורך הכנת מאכל פרווה

שלום-אני חוזר בתשובה, בעל מנהגים מעדות המזרח. רציתי לברר כמה דברים הקשורים לעניני כשרות וסביבם :
1) האם מותר להשתמש בכלי בשרי/בחזקת בשרי עם כלי חלבי/בחזקת חלבי בהכנת אוכל פרווה? (הכלים עברו מדיח נקי, ועברו יותר מ24 שעות מהפעם האחרונה שהשתמשו בהם?

2) אני ואשתי שומרים על בית הורי אשתי לשנה שם אנו מתגוררים. הוריה של אשתי בחו"ל לשנה והופקדנו על הבית בו אנו גרים-הוריה של אשתי שומרים מנהג אשכנז. האם עלי לשמור במטבח דיני אשכנז או עדות מזרח, ואם כן למה? אביה של אשתי אמר לי לעשות בכשרות כטוב בעיני

3)מה דין ההכשרה של מדיח כלים וכיצד הדבר מתבצע?

תשובה:

שלום רב.

1. אין להשתמש בכלים חלביים עם כלים בשריים אף להכנת אוכל פרווה ואפילו שעברו 24 שעות מהשימוש האחרון, בדיעבד יש לשאול על כל מקרה לגופו.

2. בדברים הנוגעים לגוף הכלים עליכם להשתדל לנהוג כמנהג ההורים (כדי שלא יצטרכו להגעילם אחר כך), ובדברים הנוגעים למאכלים עצמם ביכולתכם לנהוג כמנהג עדות המזרח.

3. תוכל לראות כאן דרך הכשרת מדיח כלים.

בהצלחה רבה.