קול אישה בדיסקים לילדים

שלום רב!
רכשנו בחנות לתשמישי קדושה דיסקים לילדים(בנושא שבועות ושבת). כאשר הקול השירה הבוקע מתוך הדיסק הוא קול אישה, האם כאשר משמעים את דיסק לילדים בבית מותר לאב להיות נוכח בבית ואם כן הוא לא עובר על האיסור קול אישה בערווה?

תשובה

אם הבעל אינו יודע מכיר את האשה שקולה נשמע, ואינו יודע איך היא נראית, יש מקום להקל.

מקורות

נחלקו הפוסקים אם מותר לשמוע קול זמר של אשה כשאינו מכירה, ויש שנהגו להקל בזה, [עיין בשו"ת יביע אומר ח"א סימן ו' שהאריך בזה]. וכאן שכל מטרת השמעת הקלטת הוא בשביל הילדים, ולא בשביל הבעל, והוא אינו שם על ליבו להינות מהשירה יש  להקל בזה.