מכירת חמץ באינטרנט

יש לי אתר ואני רוצה להפנות אליכם מכירת חמץ. רק חסר לי בהבנה איך עושים מכירה ללא קנין?
אני מבין שסומכים אולי על קנין סטומתא.
אבקש תשובה בהקדם כמה שאשפר
תודה אתר עם ישראל wwww.am-israel.com

תשובה:

כמובן, שבינינו לבין הגוי נעשה קניין גמור, כולל גם קניין סיטומתא, וקניינים אחרים, כנהוג. הטופס שממלאים באינטרנט, כמו כל הטפסים שממלאים אצל רבנים, אינו טופס של קניין, אלא טופס של מינוי שליחות, או "כתב הרשאה". על-ידי מילוי הטופס, המוכר הפרטי ממנה את הרב לשלוחו בשביל למכור את החמץ, ובכך מעביר לרב את הכוח להקנות את החמץ לגוי. לצורך מינוי שליחות אין צורך בקניינים, ודי במינוי בעל-פה, במכתב, או, כנהוג אצלנו, בטופס אינטרנטי, והוא מינוי תקף וחוקי לכל דבר. מה שנהוג לעשות "קניין סודר" אצל הרב אינו קניין על החמץ, אלא קניין על מינוי השליחות, שנעשה בשביל לחזק את המינוי. אין צורך בקניין זה להבטיח את תוקף המינוי, והחזון איש (ואחרים) לא היה עושה קניין זה כלל.

ברכות חג כשר ושמח!