יהודי שהתאסלם וההיפך

מה דינו של יהודי שמתאסלם ומה דינו של מוסלמי שמתגייר תשובה מלאה בבקשה זה חשוב.

תשובה:

יהודי שמתאסלם דינו כיהודי גמור, ומצווה עלינו להשתדל להשיבו אותו לחיק היהדות, ולקבלו בזרועות פתוחות אם וכאשר ישוב. הגמרא קובעת ש"אף על פי שחטא, ישראל הוא" (סנהדרין מד, ב), וגם כשיהודי פונה, כביכול, מיהדותו, הוא נשאר יהודי (עד כדי כך, שאסור להכשילו באיסורים, כגון ללוות ממנו בריבית — ראה טור ושולחן ערוך, יו"ד סימן קנט).

לאורך ההיסטוריה יש תקדימים רבים של יהודים שעזבו את הדת, ולבסוף חזרו אליה, ובפרט באנוסי ספרד, שחיו במשך שנים רבות כנוצרים, ולאחר מכן חלקם חזרו ליהדות (והקימו את הקהילה הספרדית באמסטרדם). יש ארגון כיום שנקרא "יד לאחים" שמושיט יד לנשים (בעיקר) שנישאו לבעלים מוסלמים והתאסלמו, וכעת רוצים לשוב ליהדות, ועל כך ראה כאן.

מוסלמי שהתגייר: אם הוא התגייר כדת וכדין, הרי הוא יהודי גמור לכל דבר, ומצווה לאהבו, כמו שציוותה התורה "ואהבת את הגר", ולסייע לו בכל הנחוץ.

הרבה הצלחה!