זימרת נשים במקהלה

שאלה:

שלום, אני ואשתי (חרדים) השתתפנו בהופעה של זמר מפורסם, הישיבה באולם הייתה מעורבת, אך הקהל היה ציבור דתי. השירים עצמם היו שירי קודש. באיזה שהוא שלב בהופעה, הזמר שיתף את הקהל בשירה, אך להפתעתנו הכריז פתאום: "עכשיו רק נשים ישירו…" (ואח"כ אמר גם – "ועכשיו רק הגברים…") כששמענו זאת אני ואשתי, קמנו והחלטנו לצאת מהאולם, והזמר קרא לעברנו- "מקהלת נשים מותרת!". אך המשכנו לצאת. האם נהגנו נכון?

תשובה:

ודאי נהגתם נכון, שירת נשים אסורה גם במקהלה, ובודאי כאשר יושבים יחד. הוא כנראה הסתמך על הקלישאה כביכול "תרי קלי לא משתמעי" וכאשר שרים יחד אין חשש כי לא שומעים אף אחת. בזמנו לאחר השואה כאשר היה צורך לקרב את הילדים הפליטים היו תנועות נוער שקיבלו היתר דחוק בסגנון דומה מבעל השרידי אש, אבל עם המון הסתייגות ורק בגלל המצב וכו' וזה ילדים ועוד וממש בדוחק, ויש שבזדון ליבם משתמשים בהיתר דחוק זה שהיה בהוראת שעה, כביכול מדובר במשהו של לכתחילה ומותר גם סתם לבילוי… זו עוולה וטוב עשיתם שיצאתם. גם הישיבה שאינה נפרדת אסורה בתכלית.

ערב טוב.