שמירת העיניים

שאלה:

לרב שלום אני מקווה לפרש נכון את השאלה אני משתדל מאד ונזהר שלא להוציא ש"ז"ל ולא להגיע לקישוי אבל מתוך לחץ ופחד כדיי לא לעבור על העוון החמור הזה אני גם לפעמים נופל לפחד ודמיונות אני מעוניין בבקשה לקבל הבהרות בהלכה ולא דמיון 1 אני משתדל לא להגיע לקישוי וחימום! האם יש מצב בו יצא זרע שלא בדרך זאת (באיבר רפוי) או רק בקישוי 2 איך להרגע ולא להלחץ ולפחד מהעוון הזה כאשר יש כ"כ הפחדות וחומרות אשמח לתשובה

תשובה:

לא יוצא ברפוי כלל, ואין בכלל מה להכנס לחרדות, כל מה שקורה שלא בכוונה ולא מתוך פעולה שמטרתה לגרום לכך, אינו באשמתך ולגמרי לא תתבע על כך. עצת היצר היא שרוצה שהראש שלך יהיה עסוק בדבר הזה, ולכן הוא מכניס לך את המחשבות האלו, והטריק הוא שכביכול תחשוב שאתה עוסק בקדושה אבל האמת שהוא משאיר אותך בתוך הרפש… לא צריך לחשוב על הענין הזה בכל ולא לעסוק בו, רק שומרים על העיניים באופן סביר ועוסקים בתורה והכל מצויין.

ברכה והצלחה.