יין פוטר שאר משקים – המשך

שאלה:

שלום רב. בהמשך לשאלתי במוצ"ש מה החילוק בין פת לבין יין שבטעימה מועטת מיין הקידוש פוטרים את שאר המשקים, כוונתי היתה לא כפי שהרב המשיב הבין על המקדש שהוא בוודאי צריך לשתות לפחות רוב רביעית,אלא על שאר המסובים שבטעימה מועטת מיין הקידוש ממשיכים לשתות אח"כ משאר המשקים מה שאין כן בפת מצריכים לאכול לפחות כזית פת כדי לפטור את שאר המאכלים. בברכה רבה וכו"ט.

תשובה:

אני חוזר שוב שיש לך טעות בענין זה, גם שאר המסובים יש לגביהם את כל הכללים, וכיון שטעמו רק מעט יין, הם בספק ברכות ואין להם היתר לשתות בלי ברכה שאר משקים אלא צריכים לפטור ברכת שהכל על משהו אחר כמו סוכר וכדומה, ראה בענין זה ביאור הלכה בסי' קעד ומשנה ברורה שם.