צירוף מראה טהור ומראה אדמומי לשיעור גריס

שאלה:

מה הדין במראה נוטה לאדמומיות בשבעה נקיים אבל הוא קטן פחות מכגריס, אבל אולי עם ההפרשה מסביב שהוא חום בהיר בלי נטייה לאדמומיות הוא בגודל של כגריס?

תשובה:

שלום וברכה

למעשה המנהג הוא שהמראה הטהור אינו מצטרף לשיעור הכתם, ויש להקל. יש הרבה נדונים בענין זה בפוסקים, האם מראה טהור שאינו אדמומי יכול לחבר בין שני כתמים אסורים להחשיב אותם כאחד ואז יש גריס, או בגד שחלקו צבעוני וחלקו לבן, או בגד כפלים שכאשר הם נפתחים הכתמים מתרחקים וכו’, ראה בהרחבה בפתחי תשובה בסי’ קצ סעי’ י. אבל באופן שלך מותר.